quotisexe.com Speedfestival 30 Sep | Landracing.se

Speedfestival 30 Sep

Speedfestival-30-Sep

Multibil-Resultat-Strippen-Lunda-12-Aug

Inför Trailer

Speedfestival med Timeattack 2011

Mantorp Ring

Speedfestival 23 Juli Mantorp Ring

Efter 40 år vänder vi allt rätt igen!

Nu kan vi stolt presentera ett nytt event på Mantorp Park den 23 juli, ett nytt begrepp inom motorsport kommer att andas framtid, ordet multibil blir ett nytt koncept. Vi vill med det utmana bilbyggarna i landet med både banracing och dragstrippen i samma tävling. Vi korar den absolut snabbaste bilen och förare som behärskar båda sportgrenarna. För att göra utmaningen större öppnar vi även upp Rom-partiet på området, som inte använts sedan 1979 efter en tragisk olycka. Med det blir Mantorp Park hela 4 km långt och vi byter namn till Mantorp Ring för en dag.

Om inte det räcker som utmaning vill vi även vända banan åt rätt håll då den har gått åt fel håll i över 40 år, säger initiativtagaren Glenn Ocklund som förklarar att Nascar och Speedway alltid körs i vänstervarv. Fördelen med det nya varvet blir att inga banrekord finns att mäta sig mot, ett stycke historia eller galenskap skrivs denna dag och alla förare börjar på ruta ett igen.

Man kommer att kunna åka bara den ena grenen om man vill då det blir separata deltävlingar, men den största pokalen delar vi ut till den föraren som är total snabbast på båda grenarna.

Mantorp Park är under utveckling och ombyggnation, det här ligger i linje med våra framtidsvisioner att prova nya spännande evenemangsformer, säger Micke Hammarström evenemangsansvarig Mantorp Park AB.

Speedfestival 23 juli 2011