Skip to content

Avslag för Streetraceprojekt på Gävle flygplats!

Jun 26

Det har inte körts race på Rörberg sedan 1983 och många har försökt under åren att hitta en lösning för verksamheten på Rörberg. Men frågan har varit infekterad sedan -83, men nu senaste åren har Bengt Elofsson arbetat med ett projekt med Gävle kommun, Polisen och Gavlefastigheter som äger flygplatsen rent fysiskt med bra resultat. Alla inblandade har varit positiva till projektet, trots en hel del motgångar har Elofsson kommit framåt i frågan. Landracing blev påkopplade för 3 år sedan och tog då över stafettpinnen och med ny arrendator Peter Höglund vid rodret. Höglund som driver körkortsutbildning ville bredda verksamheten med ett test för trafiksäkerheten som ligger honom nära hjärtat.

Planen var att göra ett test och låta Polisen och kommunen tycka till, men när nyheten nådde kommunen och politiken blev det ett väldans liv. Frågan var mer infekterad än vad alla kunde tro, Landracing fick helt enkelt backa av och vänta in den interna diskussionen. Men Höglund drev frågan vidare och lyckades skriva om hela arrendeavtalet där även motorsport var inkluderat och med det trodde alla parter att frågan nu var avklarad en gång för alla.

Men nu har projektet strandat igen och Höglund låter meddela att han inte kommer längre i frågan, detta ger naturligtvis utrymme för spekulationer i frågan, vi kan bara gissa att frågan fortfarande är mycket känslig. Vi vill bara tacka alla inblandade i projektet Polisen , Bengt Elofsson och Peter Höglund för all tid som vi alla ägnat åt detta projekt som gick i graven.

Glenn Ocklund

36239589_10155271816556582_8741018720995901440_n800x

Lite historik i frågan:

https://www.gd.se/artikel/gavleborg/gavle/streetraceforare-vill-tavla-lagligt-pa-gavle-flygplats-kommunen-sager-nej

http://landracing.se/gavle-flygplats-oppnar-for-streetrace-2017/