Skip to content

Ny bana på Gotland klar!

Sep 7

Igår kl 09:00 föddes det en ny bana i Sverige och på Gotland, för 6 år sedan kontakta Robin Storm Landracing.se för att få hjälp med tillståndsbiten, direkt tog vi tag i frågan och möten bokades med Gotlands kommun, politiken, föreningen på Gotland där samtliga var för ett projekt där det skulle provas samma modell som i Norrtälje med laglig körning helt enkelt.

Kommunen ville tillhandahålla en lämplig plats för projektet men problemet var att en tjänsteman på kommunen var även engagerad i SBF och motorsport, tyckte inte iden var lämplig då SMA och Landracing var oseriöst livsfarligt, så livsfarligt att det var bättre att ungdomarna körde olagligt. Som så det brukar bli när en tjänsteman har en privat agenda så lyckades tjänstemannen stoppa projektet.’

Men Robin Storm och Gotlands Streetrace Förening gav inte upp så lätt och nu efter 6 långa år är detta nu verklighet på lördag med ett första test, där man kommer utvärdera projektet. Då Visby kommun valde att inte hjälpa till så kände LF Park den lokala halkbanan att dom ville ställa upp för en bra sak, så med detta är nu platsen flyttad dit. Det tråkiga är att den lokala tjänstemannen kastade 6 år i soptunnan vilket han säkert är stolt för men så onödigt, premiären om vädret fungerar är satt till nu på lördag och reservdag söndag.

robin
Robin Storm bakom projektet.
gotlandArkivbild