Skip to content

Rekordslakt på årets fartrekordtävling One Mile!

Sep 4

Landracing.se 5:e och sista tävling för året genomfördes i strålande sol som alla årets tävlingar, tur i väder 100 %. Startlistan utgjordes av många Finska förare som levererade extrema farter, Mika Syren lyckades nå hela 402,68 km/h vilket är Svenskt rekord med marginal. Även många förare från Norge, Åland och Danmark var på plats och stämningen i sommarsolen var på topp hela tävlingsdagen. Vi kommer återkomma med uppdaterade resultat och mera info inom kort, men man kan kort summera dagen med starkare startfält och rekordslakt i många klasser, helt enkelt en mycket lyckad One Mile tävling.

Men till den tråkiga baksidan, i depån utspelade sig ett antal tillbud under natten till lördagen, arrangören tog upp på lördagens förarmöte vilka regler som gäller på området och under tävlingshelgen. Med depåtystnad, alkohol förtäring, transport med fordon på området. Trots detta valde att antal teammedlemmar och även funktionärer att inte respektera detta, vilket gjorde att ett antal tillbud uppkom med mycket tråkiga konsekvenser. Där flera förare, kvinnor och även barn upplevde depån som mycket hotfull och otrevlig.

Detta är helt oacceptabelt!
Vi vill understryka att under 10 års tid som tävlingar har arrangerats har alltid fokus legat på säkra tävlingar, udda tävlingsformat, trevliga tillställningar där alla är välkomna oavsett ekonomi, bakgrund eller fordonstyper, ingen är förfördelad utan alla har samma möjlighet att få bästa depåplats, först i startledet och betala samma startavgift oavsett om föraren är “känd” eller inte. Där Landracing.se som arrangör alltid gör sitt yttersta med att lösa bästa förutsättningarna för just förarna med dom medel som står till hands, före under och efter avslutad tävling alla tider på dygnet.

DRC Ljusdal har inte heller imponerats av helgens efterspel och är ytterst skeptiska till ett fortsatt samarbete med tävlingsformatet. Vi har gemensamt tagit beslutet att ställa in One Mile 2018 redan nu med denna bakgrund och planerar 2019 på ett prov, om det inte att fungera då läggs formatet One Mile ner.

Om denna trend fortsätter till andra tävlingsformat kommer samma beslut tas! Alla frivilliga som lägger ner massa tid av just sin fritid och även tar ledigt från arbetet gör detta bara för att hjälpa team och förare framåt i sin utveckling för man har otroligt stort motorintresse och gillar helheten.

Vi vill understryka att föraren ALLTID är ansvarig för teampersonalen i alla lägen punkt.
Det måste finnas en ömsesidig respekt mellan teamen, och även en respekt för arrangemanget!

Glenn Ocklund
4 september 2017

Mika 800x