Skip to content

Speed Weekend står inför ett vägval!

Dec 20

Startlistan till fartrekordtävlingen på is är mer än full just nu, intresset för Speed Weekend 2017 är mycket stort där 100 platser fylldes, på bara några dagar. Nu hör många förare av sig både nya men även trogna supporters team som är utanför listan. Vi har med förarna genom åren bestämt på föraremötena att begränsa antalet fordon för att alla ska få en rimligt chans för körtid, vi som arrangör är väldigt unika med några få undantag i Sverige inräknat, att inte använda oss av överintag, trots att det skulle generera i en bättre ekonomi.

Nu är frågan, är Speed Weekend moget för 3 dagars tävling? Det skulle betyda fredag till söndag, nackdelarna är frånsett allt arbete från alla funktionärer, kommer teamen vilja eller orka 3 dagar på isen i förhoppningsvis sol? Kommer fordonen hålla? Men hur gör vi med banketten och prisutdelningen går den att genomföra på söndag em kanske lite tidigare?

Fördelarna är flera dagar att hinna justera in allt, lite som i Bonneville där man kör en hel vecka, vädersäkringen blir betydligt högre när det finns 3 dagar att genomföra tävling på. Förare från USA, Polen, Norge, Finland, UK som lagt ner mycket tid och pengar får en högre möjlighet till bra prestation. Publiken har i flera år önskat både lördag och söndag vilket skulle sänka trycket på parkeringar på isen, matserveringarna med mera.

Speed Weekend står inför ett vägval, hjälp oss gärna med att tycka till, vad tycker du?

12809581_493394510861284_6509357997313699312_n